Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Jednodenní kontaktní čočky Biotrue ONEday a sport

Nošení kontaktních čoček je velmi vyhledávané zejména při provozování sportovních aktivit. V zimní sezóně je jejich nesporná výhoda v tom, že se pod lyžařskými brýlemi nezamlžují. Navíc neomezují zorné pole, což bývá mnohdy limitováno tvarem brýlové obruby.


Toto také odpadá u extrémnějších sportovních aktivit, kdy máme nasazené různé ochranné brýle a helmy. S nasazenými kontaktními čočkami je možné se i opalovat, koupat a při tom mít i trendy sluneční brýle.

Od svého uvedení na český trh si velkou oblibu získaly jednodenní kontaktní čočky Biotrue ONEday, společnosti Bausch and Lomb. Díky vývoji v kontaktologii se vědcům podařilo vytvořit materiál Hypergel, který má řadu výjimečných vlastností a výhod pro uživatele. K předním výhodám patří vysoký obsah vody (78%), což je hodnota shodná s obsahem vody v lidské rohovce.

Navíc jsou plochy kontaktních čoček opatřeny úpravou, která napodobuje vlastnosti tukové složky, ta je součástí slz. Díky tomu povrchy čoček neosychají a udržují si své optické vlastnosti a parametry po celou dobu jejich nošení.

Do materiálu těchto čoček je též zakomponováno smáčedlo, které zvyšuje příjemný pocit při sportovních aktivitách. Kromě indoorových sportů provozujeme i sporty outdoorové. Kontaktní čočky Biotrue ONEday obsahují UV filtr, který chrání naše oči před nepříznivými účinky ultrafialového záření.

Pokud sportujeme za snížených světelných podmínek, kdy je lidské oko více zatíženo zobrazovacími vadami optického systému oka, nabízí se u těchto čoček navíc asférické provedení jejich optických ploch. Tím se eliminují nedokonalosti zobrazení našeho oka a je tak umožněno výrazné zlepšení zrakových funkcí.

Skvělé vlastnosti tohoto materiálu jsou založeny na poznatcích z přírody a prostředí oka – bioinspiraci. Tyto čočky neobsahují žádnou silikonovou složku a nabízí tak možnost vyzkoušet zcela něco nového. A to i klientům, kteří kromě korekce své běžné refrakční vady potřebují řešit i případné potíže při dívání na blízko. Podle pozitivních ohlasů našich klientů nezbývá nic jiného, než tyto jednodenní kontaktní čočky vyzkoušet u svého kontaktologa.

K článku nejsou zatím žádné komentáře.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 35 x

Celkem odpovědí: 60