Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Články

5 pravidel, jak cestovat s čočkami na dovolenou

na dovolenou s čočkami

Mít kontaktní čočky na dovolenou je paráda: Vidíte všechno a za každé situace, můžete plavat v moři, sportovat bez omezení, koupit si jakékoliv sluneční brýle…


Ale aby dovolená s čočkami byla úplně pohodová, nezapomeňte na pár detailů. Sepsali jsme pro Vás 5 důležitých pravidel, jak s čočami cestovat na dovolenou.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

První pomoc, když kontaktní čočka nejde vyndat z oka

když čočky nejdou vyndat z oka

Dříve či později se to stane většině nositelů čoček: Kontaktní čočka zůstane v oku a vůbec nejde vyndat z oka ven! Co teď? Řešení této situace je snadné – stačí jen vědět, jak na to a nepanikařit.


V článku najdete 3 nejběžnější situace, kdy se stane, že čočka z oka nejde vyndat, a rychlý postup ve 4 bodech, jak bezpečně čočku z oka vyndat.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Nová generace kontaktních čoček: Fungují jako vaše oči!

Biotrue čočky inspirace okem

Máte na konci dne rozmazané vidění a musíte několikrát mrknout, abyste viděli znovu ostře? Nejsou vaše čočky dostatečně pohodlné? Je tu řešení!


Na český trh přicházejí čočky s novým materiálem inspirovaným přírodou: Napodobují slzy zdravého oka, a proto jsou stále vlhké a pohodlné. Seznamte se s Biotrue ONEday.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

S věrnostním programem na kontaktních čočkách ušetříte

čtvrté balení čoček zdarma

Nosíte kontaktní čočky pravidelně a zajímá Vás, jak ušetřit? V řadě očních optik i u očních lékařů se můžete setkat s věrnostním programem, který Vám přinese cenové zvýhodnění na kontaktní čočky a zahrnuje také pravidelná oční vyšetření.


V rámci celoročního programu Vám oční specialista pravidelně kontroluje zrak a Vy můžete získat až 3 měsíce nošení zdarma! Ušetříte tak peníze i starost o Vaše oči.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Řízení s kontaktními čočkami

řízení v kontaktních čočkách

Nosíte kontaktní čočky a vlastníte řidičský průkaz? Pak byste měli znát několik zásadních informací o řízení s kontaktními čočkami. Možná o tom ani nevíte a porušujete zákon.

Pokud máte nějakou oční vadu, mělo by to být na druhé straně řidičského oprávnění uvedeno. Jedná se o řádek 12. V něm je uveden tzv. harmonizační kód, který policisty informuje o nutnosti brýlí nebo kontaktních čoček. A zde je právě ten zádrhel. Je možné, že nosíte kontaktní čočky, ale harmonizační kód vás opravňuje k řízení pouze s brýlemi.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Nakupte čočky a roztoky ještě před zvýšením DPH!

zvýšení cen roztoků a čoček?

Kontaktních čoček a roztoků se do konce tohoto roku týkala nižší sazba DPH, tedy 14%. Pro rok 2013 ale byly schváleny nové sazby DPH – 15% a 21% a změnily se některé podmínky zařazení optických pomůcek.


Od 1.1.2013 budou kontaktní čočky zdaněny 15%, roztoky na čočky se dokonce nově dostanou do vyšší sazby 21%. Tato skutečnost může ovlivnit i ceny, hlavně u zmíněných roztoků. Proto vám za Čočky.cz radíme nakoupit čočky a roztoky co nejdříve před možnou úpravou cen.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Lze přespávat v kontaktních čočkách?

čočky ve kterých se dá spát

Nosíte kontaktní čočky? A stalo se vám někdy, že jste si v nich během dne zdřímli nebo v nich dokonce přes noc usnuli? Nejste sami. Ze Studie zabývající se používáním kontaktních čoček a návyky při jejich nošení1 vyplývá, že v kontaktních čočkách vědomě spí nebo si s nimi zdřímne 46 % uživatelů. Jedná se tedy téměř o každého druhého nositele kontaktních čoček.

Pokud by uživatel přespával v čočkách, které k tomuto účelu vhodné nejsou, vystavuje se riziku vzniku oční infekce, zánětů či očních nemocí. V současné době již existují díky vyspělým technologiím kontaktní čočky určené pro nepřetržité nošení, ve kterých lze bez obav spát.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Usnadněte si výběr kontaktních čoček zkušebním párem

Dívka si nasazuje kontaktní čočky

Důvody, proč změnit kontaktní čočky mohou být různé. Nepohodlí po několika hodinách od nasazení, pocit suchého oka, nebo touha vyzkoušet novinky v oblasti kontaktologie.

Snaha co nejvíce ušetřit občas vede nositele k unáhleným rozhodnutím. Pokud tedy chcete zdarma získat zkušební kontaktní čočky, není nic jednoduššího, než navštívit aplikační středisko. Výběr kontaktních čoček s vámi optometrista či kontaktolog pečlivě prodiskutuje a následně doporučí vhodné zkušební čočky.

Komentářů (4) Přečíst celý článek…

Proč je smáčivost kontaktních čoček tak důležitá?

Skleněné umyvadlo s vodou

   

Většina nositelů (především ti, co pracují u počítače nebo čtou souvislejší texty) se někdy dostala do situace, kdy se vidění najednou rozostřilo a bylo nutné párkrát zamrkat, aby se vše zase vrátilo do normálu. Co to však způsobuje?

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Test redakce Cocky.cz: Technologická vylepšení čoček – fungují?

test kontaktních čoček

U kontaktních čoček se s tím setkáváme čím dál častěji. Výrobce existujících čoček uvede na trh „nové“ čočky, respektive čočky založené na předchozím modelu, které jsou ze stejného materiálu se stejnými parametry, ale mají nové, lepší vlastnosti získané na základě technologického vylepšení.


Mají tyto technologické inovace smysl? Můžeme jako konečný nositel pocítit a ocenit všechny výhody, které vylepšený model čoček nabízí, nebo tomu prostě musíme věřit? Otestovali jsme čočky pro vás!

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Co rozhoduje o pohodlí nošení kontaktních čoček

Kontaktní čočky pohodlí

Kontaktní čočky pohodlné až do večera, čočky jako nové až do konce období nošení, čočky, na které úplně zapomenete – to je sen každého čočkaře. Jak vybrat kontaktní čočky, které takový komfort nabízí?


Základními vlastnostmi čočky by měli být ultra hladký povrch a vysoká pružnost. Kontaktní čočky s kvalitními vlastnostmi, které nabízejí vysoký komfort nošení, najdete v našem článku.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Získejte od své pojišťovny příspěvek na kontaktní čočky

Příspěvek na kontaktní čočky

Už jste někdy přemýšleli o tom, zda je možné fakturu nebo účtenku za nakoupené kontaktní čočky předat k proplacení pojišťovně? Pro některé z vás máme dobrou zprávu – částečně a u některých očních vad to jde!

Příspěvek na kontaktní čočky poskytuje nejen VZP, ale i další pojišťovny, výše příspěvku bývá ovšem omezena jak hodnotou, tak výplatním obdobím. Hrazení kontaktních čoček pojišťovnou je pak také podmíněno konkrétní zrakovou vadou. Podrobnosti o příspěvku a letmé informace o pojišťovnách najdete v našem článku.

Komentářů (7) Přečíst celý článek…

Tajemství expirace kontaktních čoček

expirace kontaktních čoček

Našli jste doma někdy krabičku čoček s již prošlou expirací a napadlo vás: Proč to nezkusit? Expirace kontaktních čoček má svůj smysl, který je ale často nám všem utajen. Ale i přes to se expirací řídíme a dodržujeme určenou dobu použitelnosti čoček.

V dnešním příspěvku jsme se zaměřili na to, proč nošení prošlých čoček neriskovat. Až vám příště někde budou nabízet čočky s krátkou expirací nebo dokonce kontaktní čočky prošlé za lákavou cenu, bude určitě lepší vědět, proč říct ne.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

7 častých omylů nositelů kontaktních čoček

7 omylů nositelů kontaktních čoček

Když oči nebolí a čočky netlačí, je vše v pořádku? Jaké kontaktní čočky můžu nosit, jak dlouho je možné je nosit a jaké čočky jsou lepší? Jsou všechny roztoky stejné a je vysoký obsah vody v čočce vždy tím nejlepším?



I mistr tesař se někdy utne a stejně tak mezi dlouholetými zkušenými nositeli čoček koluje spousta nepravd a omylů. Ty nejčastější se v našem článku snažíme objasnit a vysvětlit.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Nejčastější vady kontaktních čoček a jak je reklamovat

Naštípnutá kontaktní čočka

Kontaktní čočky jsou vyráběny za přísných hygienických podmínek a výroba prochází několikanásobnou kontrolou jakosti. I při tak pečlivém prověřování kvality se bohužel výjimečně najdou vadné kusy kontaktních čoček.


Přečtěte si v našem článku, jaké se vyskytují nejčastější vady kontaktních čoček, jaké poškození čočky je možné reklamovat a jak při reklamaci postupovat.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Léto bez starostí s jednodenními kontaktními čočkami

Chcete si užít letošní léto bez zbytečných starostí? Nebaví vás mít brýle na nose, být oslněni sluncem, nebo neustálá péče o kontaktní čočky? Skvělým řešením na letní horké dny jsou jednodenní kontaktní čočky, které umožňují užít si sportování a volné chvíle u vody s čistým a komfortním viděním.


Navíc TEST REDAKCE Cocky.cz - otestovali jsme pro Vás pohodlí dvou modelů jednodenních čoček!

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Kdy navštívit optometristu a kdy očního lékaře?

Optometrista versus oftalmologZtrácíte se občas v názvech očních odborníků, jako jsou optometrista, oftalmolog a kontaktolog? Nevíte, kam zajít, když chcete začít nosit kontaktní čočky, potřebujete přeměřit dioptrie, máte s kontaktními čočkami problém nebo vás trápí onemocnění očí?
V našem článku vám objasníme, kdo je kdo a ke komu jít s konkrétními potížemi.

Komentářů (2) Přečíst celý článek…

Kontaktní čočky, léto a dovolená

Zřejmě všichni se po dlouhé zimě začínáme těšit na léto a s ním spojené dny odpočinku, ať už prázdniny, dovolenou nebo víkendy u vody.

Co mají kontaktní čočky s těmito dny společného? Mnoho. V letních dnech si Kontaktní čočky, léto a dovolenáužíváme více pohybu, sportu – v tom je zahrnuto plavání v českých rybnících i zahraničních mořích, a více sluníčka.
Brýle k zmíněným aktivitám nejsou příliš vhodné a kontaktní čočky můžou hrát svou roli ve šťastně strávených letních dnech…

Jak tedy s čočkami zacházet u vody, při vysokých teplotách a vystavování se sluníčku či na cestách?

Komentářů (2) Přečíst celý článek…

Proč je ke zkoušce nových čoček nutné vyšetření

Vyšetření zraku

Známý vám doporučil model kontaktních čoček, který je podle něj skvělý? Slyšeli jste někde o nových kontaktních čočkách, které prostě musíte zkusit? Nebo vám vaše kontaktní čočky jednoduše nevyhovují a přejete si jiné?

Mnoho nositelů čoček si myslí, že pokud je zachována stejná dioptrie a alespoň podobné zakřivení, není ve zkoušce jiného modelu žádný problém. Jenže skutečnost je jiná.

Komentářů (2) Přečíst celý článek…

Nové kontinuální kontaktní čočky Air Optix Night&Day Aqua!

Do kategorie kontinuálních kontaktních čoček pro nepřetržité nošení 30 dní a 30 nocí přibyla novinka od firmy CIBA VISION. Nové Air Optix Night&Day Aqua vycházejí z původních Air Optix Night&Day, jejichž distribuce bude tento rok ukončena, a navíc jsou vylepšené o zvlhčující Aqua Moisture systém.

Komentářů (0) Přečíst celý článek…

Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 35 x

Celkem odpovědí: 60