Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Usnadněte si výběr kontaktních čoček zkušebním párem

Dívka si nasazuje kontaktní čočky

Důvody, proč změnit kontaktní čočky mohou být různé. Nepohodlí po několika hodinách od nasazení, pocit suchého oka, nebo touha vyzkoušet novinky v oblasti kontaktologie.

Snaha co nejvíce ušetřit občas vede nositele k unáhleným rozhodnutím. Pokud tedy chcete zdarma získat zkušební kontaktní čočky, není nic jednoduššího, než navštívit aplikační středisko. Výběr kontaktních čoček s vámi optometrista či kontaktolog pečlivě prodiskutuje a následně doporučí vhodné zkušební čočky.

Proč nejprve vyzkoušet zkušební kontaktní čočky?

Kontaktní čočky se liší nejen materiálem, ale také designem. Velmi důležitý je i přiměřený pohyb čočky na oku. Příliš těsná, nebo volná kontaktní čočka uživateli nebude nikdy vyhovovat. To může způsobovat komplikace, které se mohou projevit až později. I z toho důvodu je opravdu zapotřebí navštívit aplikační středisko. Oční specialista se podívá pomocí štěrbinové lampy, zdali je vše v pořádku.

Optometrista vyšetřuje zrak

Není 8,6 jako 8,6! Ani pokud dodržíte stejný parametr zakřivení, výběr kontaktních čoček nemusí být hotov. Některé materiály jsou pružnější a dokážou se lépe přizpůsobit. Jindy pomůže asférická křivka. Průměr kontaktní čočky i její tloušťka zase ovlivňují stabilitu na oku. Pokud se jedná o odlišný typ kontaktních čoček, můžete být překvapení, co všechno kontaktní čočka dokáže. Nejedná se jen o pohodlí, ale i o ostrost vašeho vidění.

Oční specialista zná vlastnosti použitých materiálů a snáze se orientuje v nabídce kontaktních čoček. Výběr kontaktních čoček Vám tedy nesmírně usnadní tím, že dokáže vybrat právě ten Vám nejvhodnější typ. Jen je potřeba najít si čas a vyhledat optiku nebo oftalmologa, který se zabývá i aplikací.

Zkušební čočky jsou zde tedy především pro plnou spokojenost nositele. Závěrem můžeme snad jen doporučit dávat si pozor na původ kontaktních čoček, na expiraci a neporušenost obalu.

Komentářů (4)

  1. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 13. 3. 2013
    Dobrý den, bohužel neexistuje jednotná cena vyšetření. Některé optiky nebo oftalmologové dokonce nabízí slevy na aplikaci kontaktních čoček. Bližší informace o slevách nebo cenách pak zjistíte u konkrétních očních specialistů (s výběrem Vám pak může pomoci i mapa specialistů a prodejců: http://www.cocky.cz/mapa-specialistu-a-prodejcu?db_query=opava). Většinou jsou zkušební páry zahrnuty už v ceně a není potřeba nic doplácet. Pokud se rozhodnete pro vícedenní kontaktní čočky (chcete je nosit častěji), dostanete 1 pár + roztok (zkoušíte 14 dní nebo měsíc podle typu, který s kontaktologem vyberete) pokud budete chtít kontaktní čočky nosit jen příležitostně, je výhodnější zvolit jednodenní kontaktní čočky, kde získáte 5 párů. Doporučuji zaměřit se i na reference od známých a přátel a na jejich zkušenosti. S pozdravem Jana
  2. Autor: Romana, Dne: 12. 3. 2013
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsou tato vyšetření zpoplatněna všude stejně nebo se to nějak liší a kolik to asi stojí? Vyšetření zraku pro nové brýle + vyšetření na kont. čočky? Potřebuji nové brýle a uvažovala jsem i o kontaktních čočkách, jsem však studentka a s financemi na tom nejsem zrovna nejlépe, proto zvažuji kam jít, kde to bude pro mě ekonomicky nejvýhodnější a přitom nezanedbala zdraví. V případě, že si budu chtít čočky pořídit, dostanu nějaký zkušební pár zdarma? Na jak dlouho asi? Jsem z okolí Opavy. Předem děkuji za podněty.
  3. Autor: Redakce - optometristka, Dne: 4. 3. 2013
    Dobrý den, změna kontaktních čoček úzce souvisí s vyšetřením zraku, které bývá většinou zpoplatněno (jak u oftalmologa, tak i v optikách nebo aplikačních centrech) a bez kterého hrozí riziko komplikací. Někteří kontaktologové ale mají svůj věrnostní program nebo poskytují různé slevy, takže doporučuji sledovat. Pokud chcete kontaktní čočky nosit dlouhodobě bez problémů, investovat do vyšetření se opravdu vyplatí, i když to tak na první pohled nevypadá. Mějte se hezky. S pozdravem Jana
  4. Autor: Dominika, Dne: 3. 3. 2013
    Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné zkušební pár získat nějakým způsobem bez toho, abych platila za aplikaci, nebo popř. za oční vyšetření. Děkuji. S pozdravem, Dominika

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 38 x

Celkem odpovědí: 63