Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Lze přespávat v kontaktních čočkách?

čočky ve kterých se dá spát

Nosíte kontaktní čočky? A stalo se vám někdy, že jste si v nich během dne zdřímli nebo v nich dokonce přes noc usnuli? Nejste sami. Ze Studie zabývající se používáním kontaktních čoček a návyky při jejich nošení1 vyplývá, že v kontaktních čočkách vědomě spí nebo si s nimi zdřímne 46 % uživatelů. Jedná se tedy téměř o každého druhého nositele kontaktních čoček.

Pokud by uživatel přespával v čočkách, které k tomuto účelu vhodné nejsou, vystavuje se riziku vzniku oční infekce, zánětů či očních nemocí. V současné době již existují díky vyspělým technologiím kontaktní čočky určené pro nepřetržité nošení, ve kterých lze bez obav spát.

Nepřetržité nošení znamená, že čočky lze nosit nasazené po celý měsíc a nemusíte je z oka vůbec vyjmout. Každý další měsíc používáte nový pár měsíčních čoček určených pro nepřetržité nošení. Při nepřetržitém nošení odpadne starost s čištěním a uchováváním čoček v roztoku i opětovné nasazení čoček každé ráno. Tyto výhody ocení především lidé, kteří často cestují či zastávají speciální profese (zdravotní personál, hasiči, pracovníci v dopravě) s náročným pracovním režimem. Vhodným řešením jsou také pro rodiče na mateřské dovolené, kteří se musí přizpůsobit častému nočnímu vstávání. Čočky určené pro kontinuální nošení poskytnou maximální svobodu a flexibilitu. Uživatelé v nich mohou bez obav pracovat, sportovat, bavit se a dokonce i spát.

Jaké čočky si pro nepřetržité nošení vybrat

Silikon-hydrogelové kontaktní čočky AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA air optix night & day aquabyly schváleny dle normy CE pro nepřetržité nošení až 30 dní a nocí2. Jsou určeny ke korekci krátkozrakosti i dalekozrakosti a uživatel může tyto kontaktní čočky nosit celý měsíc, aniž by je musel z oka vyjmout. Díky nejvyšší propustnosti pro kyslík ze všech dostupných měkkých kontaktních čoček3 představují čočky AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA zdravou volbu pro nositele kontaktních čoček.

Kontaktní čočky AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA jsou vyrobeny unikátní technologií TriComfort® pro zdravý a přirozený pocit pohodlí při nošení po celý den, po celou dobu nošení. Zvlhčující složky pomáhají minimalizovat stupeň dehydratace čočky pro celodenní komfort. Plazmou zušlechtěný povrch zajišťuje odolnost proti usazeninám lépe než jiné silikon-hydrogelové čočky, což přispívá ke zdravému a pohodlnému nošení.4 Vysoká propustnost pro kyslík umožňuje průchod kyslíku čočkou – pro bílé a zdravě vyhlížející oči i na konci dlouhého dne.

Výběr vhodných kontaktních čoček a režim nepřetržitého nošení je vždy nutné konzultovat s očním lékařem nebo optometristou.


1 Studie zabývající se používáním kontaktních čoček a návyky při nošení, Německo, Velká Británie, Francie, Itálie, Finsko, Dánsko. N=1800 zákazníků. Červen 2010, Novartis Ciba Vision
2 AIR OPTIX®NIGHT&DAY® Aqua jsou certifikovány CE pro 30 dní nepřetržitého nošení. Dobu nošení kontaktních čoček vždy konzultujte s očním specialistou.
3 Dk/t=175 @ -3.00 D, Na základě podílu propustnosti čoček pro kyslík; CIBA VISION data on file, 2009, 2010.
4 Nash W, Gabriel M, Mowrey-McKee M. Srovnání různých silikon-hydrogelových kontaktních čoček; ukládání lipidů a proteinů v důsledku denního nošení. Optom Vis Sci. 2010;87:E-abstract 105110.

K článku nejsou zatím žádné komentáře.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 35 x

Celkem odpovědí: 60