Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Novinka pro astigmatiky: Biofinity Toric

Biofinity Toric

Na trh jsou nyní uváděny nejnovější kontaktní čočky pro korekci astigmatismu od firmy CooperVision – Biofinity™ Toric. Jejich hlavní předností je materiál použitý také u Biofinity™, propojující přirozenou vlhkost materiálu s vysokou propustností kyslíku, a také patentovaná torická konstrukce.


Kontaktní čočky Biofinity™ svým nositelům nabízejí díky svým vlastnostem komfortní nošení s možným přespáním v čočkách a zároveň technické plusy: zdařilý design čočky pro jemné usazení na oko spolu s vysokou optickou kvalitou pro dobré vidění.

Materiál Biofinity Toric

Jedinečný silikon-hydrogelový materiál

Propojení pohodlí a zdraví

Materiál značky Biofinity™ je nejnověji vyvinutý materiál pro výrobu čoček, tzv. silikon-hydrogel 3. generace, který jako první z novějších materiálů dokáže vhodně vyváženě propojit hydrogelovou složku, vážící na sebe vodu pro vyšší pohodlí nošení, a silikon s vyšší propustností kyslíku k oku pro zdravěji vypadající oči.

Vyšší komfort

Vysoký obsah vody v čočce příznivě ovlivňuje chování materiálu – Biofinity™ jsou přirozeně smáčivé, tzn., že čočka je snadno obtékána slznou vrstvou, která vytváří stabilní hladký a vlhký povrch a čočka je tak pohodlná během celého dne a noci. Navíc se tímto minimalizuje množství usazenin na čočce. Obsah vody také dělá Biofinity™ více pružné, což přispívá k ještě vyššímu komfortu.

Inovativní design pro astigmatismus

Patentovaný design

Nově aplikovaný design u astigmatických Biofinity™ Toric zajišťuje jemný přechod optické a stabilizační části čočky tak, že stabilizační část nijak neovlivňuje dioptrickou hodnotu. Stabilita čočky na oku, nutná pro správné postavení korekčních oblastí, je možná pomocí stabilizačních zón – ty spolupracují s okem, udržují čočku ve správné poloze při mrknutí díky víčku oka i při otevřeném oku díky okrajům víček. Všechny tyto prvky vytvářejí nejen stabilitu čočky, ale zvyšují Parametry Biofinity Torictaké rychlost a předvídatelnost správné orientace na oku.

Jemnost i v konstrukci

U Biofinity™ Toric je také kladen důraz na hladkost povrchu bez ostrých hran a hrbolatých přechodů. Speciální výroba čočky litím do kovových forem předchází větším nerovnostem na čočce. Omezuje se tak nejen dráždění oka při nošení čočky, ale také množství míst náchylných k vytváření usazenin. Zaoblený design okrajů čočky eliminuje dráždění spojivek.

Svými vlastnostmi se Biofinity™ Toric stávají jedněmi z nejlepších torických kontaktních čoček na trhu, o čemž vypovídají i výsledky tříměsíční studie hodnocení komfortu nositelů těchto nových čoček, kdy se průměrná spokojenost nositelů pohybovala vysoko, kolem 80-90%.

K článku nejsou zatím žádné komentáře.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 38 x

Celkem odpovědí: 63