Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Osvoboďte se díky kontaktním čočkám

čočky acuvue - zkuste je

Kontaktní čočky jsou skvělou alternativou korekce zraku, která vám poskytne svobodu. Nezamlžují se, poskytují širší zorné pole a lepší periferní vidění oproti brýlím. Navíc jsou velmi pohodlné při nošení při sportu, odpočinku nebo v práci.


Nebojte se začít s kontaktními čočkami a prohlédněte mýty:

1. MÝTUS: Kontaktní čočky nejsou zdravé

Materiál kontaktních čoček je biokompatibilní1. Podobné materiály jsou často používány v mnoha jiných lékařských oborech. Současné materiály navíc poskytují vysokou propustnost pro kyslík. S moderními kontaktními čočkami ze silikon-hydrogelu jsou problémy spojené s nedostatkem kyslíku dodávaného k oku již minulostí. Tvar kontaktních čoček vyhovuje povrchu oka, což přináší optimální pohodlí. Z uvedeného vyplývá, že kontaktní čočky jsou zdravou možností korekce zraku, pokud jsou správně aplikovány odborníkem a pokud je jim věnována patřičná péče. Kontaktní čočky jsou zdravotnickým prostředkem, proto je dodržování všech doporučení očního odborníka nezbytné.

2. MÝTUS: Kontaktní čočky se mi mohou dostat za oko

čočky acuvue

Ne, není možné, aby se čočky při nošení dostaly za oko. Pokud výjimečně sklouznou ze své správné polohy, mohou zůstat pouze na přední části oka nebo pod víčky. Oko je chráněno spojivkou – blánou, která přechází z jeho povrchu na zadní stranu víček a brání tomu, aby se dostala čočka za oko.

3. MÝTUS: Všechny kontaktní čočky jsou téměř stejné

To není pravda. Ve skutečnosti existuje mezi čočkami mnoho rozdílů – mají rozdílné designy a jsou vyrobeny z různých materiálů. Rozdíly jsou také v korekci zraku, kterou poskytují – například existují čočky speciálně pro astigmatiky. Jsou také různé režimy výměny: čočky, které nosíte opakovaně, čočky, které můžete mít přes noc a další, které vyměňujete každý den. Proto byste nikdy neměli začít nosit kontaktní čočky anebo přejít z jednoho typu kontaktních čoček na jiný bez toho, abyste se poradili s kontaktologem. Pohodlí vašich očí, kvalita vidění, ale také zdraví vašich očí by tak mohly být v ohrožení.

4. MÝTUS: Kontaktní čočky stojí celé jmění

Současná cena kontaktních čoček je nižší než si lidé běžně myslí. Ve skutečnosti vás nošení kontaktních čoček může stát za den méně, než utratíte za noviny či šálek kávy. Díky pokročilým technologiím je jich k dispozici velký výběr. V závislosti na typu čoček a na způsobu výměny vám váš kontaktolog pomůže vybrat kontaktní čočky, které budou nejvíce vyhovovat korekci vašeho zraku, vašemu životnímu stylu a vašim možnostem.

Pro více informací o kontaktních čočkách ACUVUE® navštivte www.acuvue.cz.


1 Biokompatibilní: v harmonii s životem, nemající toxický anebo škodlivý vliv na biologické funkce. (Dorland’s Medical Dictionary for Health Consumers. © 2007 by Saunders, an imprint of Elsevier, Inc.).

ACUVUE®, 1-DAY ACUVUE® MOIST® with LACREON®, ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS a 1-DAY ACUVUE® TruEye® jsou registrované ochranné známky JANSSEN PHARMACEUTICA N. V. © Johnson & Johnson Vision Care, divize Johnson & Johnson, s. r. o., 2014.

K článku nejsou zatím žádné komentáře.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 38 x

Celkem odpovědí: 63