Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Svoje oči používáte každý den, dopřejte jim kontrolu každý rok!

Vážíte si svého zdraví, např. chodíte pravidelně k zubaři? Ale kdy jste byli naposled na kontrole zraku? Přitom oči jsou nejen jedním z nejdůležitějších smyslů, ale také ukazatelem našeho zdraví.

Náš zrak je v dnešní době neustále zatěžován – při práci na počítači, sledování televize nebo za volantem. I zdravé oči se pak snadno unaví. K únavě jsou náchylnější zejména ti, kteří nepoužívají dostatečnou korekci zraku. Důsledkem neřešené zrakové vady bývá silná únava očí a bolest hlavy. Můžete jim předejít snadno správnou korekcí zraku pomocí brýlí nebo kontaktních čoček.

Mezi lidmi koluje i řada mýtů, např. že oči můžeme „trénovat" tím, že budeme brýle odkládat, nebo budeme nosit nižší korekci, než oko skutečně potřebuje. Opak je pravdou - plná korekce může zpomalit progresi myopie - krátkozrakosti. Stav vašich očí vypoví více, než si myslíte. Kontrola očí navíc může hrát klíčovou roli při včasné diagnóze metabolických a dalších závažných zdravotních problémů, jako je například vysoký tlak, cukrovka anebo chudokrevnost.

Chcete se dozvědět více? Řadu užitečných informací ze světa zraku a očí, vyvrácení mýtů, ale i kontakty na optiky a kontaktology najdete na www.zrakprozivot.cz.

Řada lidí ale odmítá nosit brýle a nemá dostatek informací o možnosti nošení kontaktních čoček. Moderní kontaktní čočky jsou pohodlné na nošení a při správném dodržování hygienických zásad a zásad výměny a péče o ně, jsou zdravou alternativou korekce zraku. I proto je odborná aplikace a zaučení očním odborníkem – kontaktologem – před začátkem nošení čoček klíčová.


Kontaktní čočky ACUVUE® nyní nabízí výjimečnou příležitost, při které si můžete kontaktní čočky vyzkoušet ve speciální nabídce startovacího balíčku pro první vyzkoušení. Nemusíte se bát prvního nasazování čoček. Součástí první aplikace kontaktních čoček je i odborný zácvik očním specialistou, který s vámi vše nacvičí.

Takže se nabízí otázka: Kdy jste naposled byli na kontrolní prohlídce očí? Právě teď je pravý čas.

Komentářů (1)

  1. Autor: Lůďa, Dne: 16. 11. 2012
    Taky nosím čočky a když mě pálí oči, nebo cítím, že jsou vysušené, kápnu si oční kapky je klid, okamžitě mi ty oči osvěží.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 38 x

Celkem odpovědí: 63