Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky

Vyšetření zdarma nebo příspěvek na charitu ve světový den zraku

Světový den zraku 2010

Na čtvrtek 14. října již podesáté připadá Světový den zraku organizovaný celosvětovou zdravotnickou organizací WHO (World Health Organization). Dnem zraku se organizace snaží celému světu připomenout, že nejdůležitější pro udržení zdraví očí je prevence – pravidelné návštěvy u očního specialisty a vyšetření zraku. „Pečujte o svůj zrak. Kontrolujte ho. Chraňte ho.“, říkají.


Po celé České republice se konají různé akce oslavující den zraku vyšetřením zdarma nebo osvětou pomocí přednášek či různých her.

Letošní téma Světového dne zraku je slepota jako globální problém, hlavně v zemích třetího světa. S pomocí iniciativy VISION 2020 si WHO dala za cíl do roku 2020 zamezit slepotě lidí v důsledku nedostatečné prevence, což se týká hlavně chudých zemí Afriky, Asie a Jižní Ameriky.

Do Světového dne zraku se zapojily i největší výrobci kontaktních čoček. Zrak si můžete zdarma nechat vyšetřit například v obchodním centru Chodov v Praze dnes od 9:00 do 21:00 pod záštitou značky Acuvue, partnerem je český sektor firmy Johnson&Johnson.

Firma CibaVision založila charitativní organizaci Optometry Giving Sight vytvářející programy péče o zrak v rozvojovém světě, kterou můžete finančně podpořit i vy nákupem produktů CibaVision. Na stránkách pak CibaVision nabízí ke stažení plakátky vysvětlující všechny oční vady a ke Světovému dni zraku připravila video hlásající a vyzývající „Pečujte o svůj zrak. Kontrolujte ho. Chraňte ho.“

Světový den zraku

K článku nejsou zatím žádné komentáře.

Přidat komentář

Údaje označené * jsou povinné.


Přihlášení



Hlavní partner

Reklama

18. 10. 2018 - Redakce

PowerBanka jako dárek při nákupu 2 boxů Biotrue ONEday - s těmi vám nikdy nedojde šťáva.

20. 6. 2018 - Redakce

Ve vybraných optikách: K nákupu 2 balení Acuvue Oasys roztok Complete zdarma.

18. 6. 2018 - Redakce

Letní akce k DAILIES AquaComfort Plus: 5 dní nošení zdarma a dárek k prvnímu nákupu. Mapa zapojených optik v odkazu.

Zobrazit více novinek »

Zpravodaj Čočky.cz

Chcete dostávat pravidelně informace přímo do vaší emailové schánky? Přihlašte se k odběru zpravodaje cocky.cz.

Anketa

Jak často nosíte kontaktní čočky?

1-2x za týden 14 x
3-5x za týden 11 x
každý den 38 x

Celkem odpovědí: 63